Moja Korpa

Ukupno:0 RSD

Kontakt

Ako imate pitanje ili Vam je potrebna neka informacija, molimo Vas popunite formu.

Popunite formu

Floating feeder fishing

Kod nas još nepopularan sistem feeder pecanja sa plutajućim hranilicama, a u svetu sve popularniji, a koji ću pokušati da prezentujem što bolje. Radi se o veoma zanimljivom sistemu pecanja koji će naviše odgovarati ljudima koji susa pecanja plovkom počeli da pecaju feeder tehnikom.


Dosta efikasan sistem iz razloga što primama ili živi mamci iz hranilice ispadaju postepeno i padaju preko udice sa mamcem, što će privući ribu i dovesti je do zamke zvana udica. Kod nas postoje dve vrste floating hranilica a to su plutajuće hranilice sa otvorenim dnom (open end) i sa zatvorenim dnom (close end).

Hranilice se pune peletom, praškastom hranom i živim mamcima, u zavisnosti od mesta i ribe koju pecate. Koriste se uglavnom na stajaćim vodama u ribolovu šarana, babuške, amura na komercijalnim i drugim stajaćim vodama.



Montaža je vrlo jednostavna, na osnovni najlon se navuče gumeni stoper, zatim konektor sa kopčom za feeder hranilicu, ispod čega je najjednostavnije strunu vezati na kopču za brzu zamenu predveza (Fast chagne beads) na koju dolazi predvez sa udicom. Uglavnom se koriste kraći predvezi iz razloga što sa godnjom stoperom podešavate dužinu sistema sa predvezom koji se nalazi u vodi, a koju podešavate po potrebi ili navici ribe u zavisnosti od sloja vode u kojoj se riba kreće.

Na ovakovom sistemu se za mamac se ne mogu kostiti pop up mamci, već samo tonući mamci za udicu ili živi mamci. Ovaj sistem se može primeniti i na stajaćim vodama sa dosta nepristupačnim stenovitim dnom, kao i u morskom ribolovu uz obale koje obiluju stenovitim dnom sa manjim dubinama.



Za koji dan slike i video sa vode u napadu na šarane floating feeder tehnikom.

Bistro