Moja Korpa

Ukupno:0 RSD

Kontakt

Ako imate pitanje ili Vam je potrebna neka informacija, molimo Vas popunite formu.

Popunite formu

Feeder sistem za daleke zabačaje

Za ovu montažu potrebno je:

  • 1.5m debljeg najlona od 0.20 - 0.30mm
  • dva parčeta silikonskog bužira 0.8 i 0.1
  • hranilica po izboru
  • feeder konektor
  • predvez na tanjem najlonu i udica prema vrsti ribe koja je ciljana grupa



Napraviti pletenicu od 1m najlona. Na taj način se dobije 40-45cm pletenice sa dve niti. Kraj pletenice sve vreme držite levom rukom.(slika 2/1)



Od te pletenice ponovo upredanjem napravite sada četvorostruku pletenicu. Važno je da se ovo upredanje izvede u suprotnom smeru od prethodnog jer se na taj način neće raspredati. Kraj pletenice od 4 niti i dalje držite levom rukom.(slika2/2)

Napravite omču (slika 3) sve vreme držeći levom rukom kraj pletenice. Levim slobodnim krajem napravite 4-5 namotaja. Lagano zatežite slobodan najlon sa leve strane dok istovremeno zatežete i pletenicu, kako bi se namotaji složili na samom kraju pletenice.



Odseći višak najlona (slika 4). Navući parče silikonskog bužira na završni čvor 2-3cm pletenice treba da bude prekriveno bužirom dok 1cm treba da bude na slobodnom kraju najlona.



Navucite slajder konektor na najlon i montirajte hranilicu (slika 5). Napravite predvez od tanjeg najlona u željenoj dužini. Ova montaža omogućava korišćenje i  ekstremno dugih predveza bez mršenja. Predvez spojite sa osnovnim najlonom nekim od čvorova koje koristite za spajanje dva najlona. 

Ako je neophodno da zabacivanje bude maksimalne snage dužinu predveza povećajte na 2X dužinu štpa i na taj način će te dobiti bič sistem i izbeći kidanje sistema prilikom snažnog zabacivanja. Spoj pletenice i predveza zaštitite parčetom silikonskog bužira 0,5-0,8mm.



Bistro.